5 Ağustos 2013 Pazartesi

GÜL TATLISI


gül tatlısı

iLk deneme için fena sayılmazlar

125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 kaşık irmik
1 kaşık sirke
2 kaşık çok ince çekilmiş fındık
aldığı kadar un

Şerbeti İçin:

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limon
Renklendirmek için: 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Yapılışı:
Tereyağını derince kaseye alıyoruz. İçine diğer malzemeleri katıp iyice karıştırıyoruz. Unu eleyerek azar azar ekliyoruz. Kulak memesi sertliğinde bir hamur yoğuruyoruz.
Hamura gıda boyasını katıyoruz iyice her yerine almasını sağlayarak tekrar yoğuruyoruz. (bu esnada isterseniz, hamurdan bir parça koparıp içine yeşil gıda boyası ile yaprak yapmak üzere ayırabilirsiniz)
Şerbetimizi hazırlamaya başlayabiliriz. Şeker ve suyu bir tencereye alıyoruz. Şekeri erittikten sonra kaynamaya bırakıyoruz. Yeterince kaynayınca, bir kaşığı şerbete daldırıyoruz. En son akan damla biraz geç akarsa şerbet olmuş demektir. Limonu sıkıp, 1 dakika sonra altını kapatabiliriz. (Dikkat edin şerbet macun kıvamına gelmesin)
Hamurdan büyükçe bezeler yapıp, her tarafı eşit olacak şekilde açıyoruz. 1/2 santim kalınlığında kadar anca olacak. İsterseniz bu aşamayı bir iki tane deneyerek yeterli kalınlığı bulabilirsiniz.
Hamuru küçük çay bardağı ile kesiyoruz. 4 tanesini üst üste koyuyoruz. En üstünden başlayarak yuvarlıyoruz ve ortasından kesiyoruz.
Tepsiye diziyoruz. Fırında 180 derecede pişiriyoruz.
Tepsiden çıkartılan tatlılar ve şerbet ılıkken şerbetini döküyoruz. Yani her ikisi de ılık olacak. Şerbetini alana kadar dinlendiriyoruz. Afiyet Olsun...

daha fazlası için http://www.facebook.com/hamarateller06

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder